Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





ABDULLAHOĞLU, KKTC BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞTÜ

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ BAŞBAKANI ERSİN TATAR ' IN İSTANBUL ' DA
YAPTIĞI AÇIKLAMAYA DYP TEŞEKKÜR ETTİ

                              
 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Türkiye Turizm işbirliği toplantısı dün İstanbul ' da yapıldı. KKTC Başbakanı Ersin TATAR ,  Bakan ve bürokratların da katıldığı toplantı yoğun ilgi gördü . Toplantıya DYP yi temsilen Genel Başkan Yardımcısı Kemal ABDULLAHOĞLU katıldı .

                     
 
TheSeed Emirgan ' da  gerçekleşen toplantıda KKTC ' li Bakan ve bürokratların yaptığı 
konuşmalardan sonra söz alan KKTC Başbakanı Ersin TATAR özetle şunları söyledi :
 
" Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bağımsızlığını daima koruyacak ve sürdürecektir . Bunun için en büyük ve tek güvencemiz Türkiye Cumhuriyetidir . 45 yıldır  Ana vatan Türkiye ' nin yardım ve desteğiyle bugünlere gelmiş bulunuyoruz . Özellikle Akdeniz enerji yataklarının önem kazanmasıyla birlikte KKTC ' nin stratejik konum ve önemi çok daha artmış bulunmaktadır . Artık çok daha güçlüyüz .
 
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ' a bugüne dek KKTC ye verdiği  büyük destekten dolayı teşekkür ediyorum .
 
Kıbrıs bağımsızlığını büyük zorluklarla kazanmıştır . Bu uğurda 1974 Barış Harekatına kadar  zor ve çok uzun mücadeleler verilmiştir . Rahmetli Bülent ECEVİT ve Necmettin ERBAKAN ' ı buradan askeri müdahale için verdikleri cesur karar ve duruş için minnet ve teşekkürlerimizle anıyorum . Ayrıca 1974 askeri müdahalesinin Londra ve Zurih anlaşmalarıyla meşru ve hukuki zemine oturmasını sağlayan rahmetli Adnan MENDERES ve Fatin Ruştu ZORLU ' yu da buradan şükranla anıyorum .''
 
Bu konuşmadan sonra KKTC Başbakanı Ersin TATAR ile bir görüşme yapan Doğru Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal ABDULLAHOĞLU , Başbakan TATAR ' a şu iadelerle teşekkür etti :
 
''Sayın Başbakan öncelikle İstanbul ' a hoş geldiniz . Konuşmanızı ve ana vatan Türkiye için kullandığınız çok olumlu ifadeler için sizi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum .
 
Bir başka özel  tebrik ve takdirimiz ise Türkiye de bile pek fazla dile getirilmeyen Adnan MENDERES ve Fatin Rüştü ZORLU ' nun Londra ve Zürih anlaşmalarını yaparak Kıbrıs davasına verdikleri büyük katkıdır . Zira 1974 Kıbrıs barış Harekatı bu anlaşmalarla sağlanan Türkiye 'nin garantörlük hakkı kapsamında hukuken yapılabilmiştir . 
 
Sayın Başbakan , sizlerin bu gerçeği anımsayıp burada altını çizerek vurgulamış olmanız Genel Başkanımız Çetin ÖZAÇIKGÖZ nezdinde MENDERES ve DEMİREL siyasi misyonun devamı olan DYP ve DYP yönetim kurullarını  memnun etmiş bulunmaktadır .
Biz de size gösterdiğiniz bu vefa ve minnet duygunuzdan dolayı  teşekkür ediyor ve sizin aracılığınızla kardeş KKTC halkına selam sevgiler gönderiyoruz ''
DYP Genel Merkezi [ 31.7.2019
 
Eklenen Yorumlar 

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM