Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





DEMİREL ÖZALDAN GERİ KALMAMIŞTIR

         Birilerinin sayın Abdüllatif Şener'e doğru olanı söylemesi lazım...

         Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir açık oturumda sayın Şener aynen şöyle söylemiştir. ‘’Özal TCK’nun 141,142 ve 163. maddelerini kaldırarak herkesin görüş ve düşüncelerini korkuzca açıklamasının önünü açmıştır. 1991 seçimlerinden 1. Parti olarak çıkan Demirel, Özal’dan geri kalmamak için 1991’de konuşan Türkiye sloganını ortaya atmıştır. Bizim de sempati ile takip etmiş olduğumuz sayın Abdüllatif Şener bu yanlışı 2 yıl evvelde yapmıştı.

         Menderes ve Demirel hakkında söylenen yanlış sözleri düzeltmek hep bize düştüğü için bu işin de aslını ortaya koymak yine bize kalmıştır. İşin aslı aynen şöyledir;

         12 Eylül 1980 darbesini yapanlar hiçbir yargı kararı olmadan Demirel ve diğer siyasilere siyaset yapma yasağı koymuştu. 1986 yılında boş olan 11 milletvekilliği ara seçimi arefesinde Demirel ‘’Konuşan Türkiye İstiyoruz’’ diye bir açıklama yapmıştı. Bu slogan çok güzel tuttuğu için 1987 yılında yapılan siyasi yasakların kaldırılması referandumu kampanyasında DYP olarak konuşan Türkiye sloganını öyle bir haykırdık ki Mağruptan Maşrupa kadar duyuldu. Turgut Özal’ın TCK kanununun 141,142 ve 163. maddelerini kaldırması ise daha sonradır. Dolasıyla Demirel’in konuşan Türkiye sloganı ile ‘’Özal’dan geri kalmamak istemesi’’ iddiası gerçeklerden uzaktır. Bu gerçeği birilerinin sayın Abdüllatif Şener’e söylemesi lazımdır.

 

DYP Genel Merkezi [ 24.9.2018
 
Eklenen Yorumlar 

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM