Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





DAR BOĞAZDAKİ EKONOMİMİZE KARŞIN DEMİREL FORMÜLÜ
GENEL BAŞKAN AV.ÇETİN ÖZAÇIKGÖZ DAR BOĞAZDAKİ EKONOMİMİZE KARŞIN ÇARESİZ İKTİDARA 'DEMİREL GİBİ YAPIN' dedi.

             Ekonomik krizin bir an önce atlatılabilmesi için süratle dolar veya avro üzerinden döviz bulmaya mecbur olduğumuzu daha evvel ifade etmiş ve bunun yollarını göstermeye çalışmıştım. Bugün yine bir döviz kaynağına tarihten başarılı bir örnekle daha işaret ediyorum.

            1975 yılında Demirel koalisyon hükümetini kurduğu zaman Amerikan ambargosunu kucağında bulmuştu. Yani şu meşhur '70 cente muhtaç Türkiye' diye anılan dönem... Türkiye'nin elinde dövizi kalmamıştı. Demirel ABD Başkanı'na 'ambargoyu kaldırın' demişti. ABD ambargoyu kaldırmayınca Demirel'de bütün Amerikan tesislerini kapatmıştı.

            Demirel, Avrupa'da çalışan işçilerimizi Türk bankalarında döviz hesabı açtırmaya davet etti. Gerekli kanuni düzenlemeyi yaparak DÇM yi (dövize çevrilebilir mevduat) yürürlüğe koymuştu. Avrupa'da yaşayan işçilerimiz ve iş adamlarımız bu hesaplara mark (o günkü Alman parası) yatırarak Türkiye'nin o dar boğazı geçmesine büyük yardımda bulunmuşlardı.

            Bugün iktidar mensupları, sorumluları, yetkilileri artık beyanatlar, demeçler vermeyi, konferanslara katılmayı, nutuklar çekmeyi bırakıp aynen 43 yıl evvel Demirel'in uygulamış olduğu o politikadan aynen ilham almalıdır.

            Sadece Almanya'da ki işçilerimiz ve iş adamlarımız 70-80 milyar avroya hakimdirler. Yani olaya sadece Almanya'da ki vatandaşlarımız olarak değil bütün Avrupa, ABD ve Avustralya'da ki vatandaşlarımız olarak bakılmalıdır.

            Hükümet gerekli hukuki düzenlemeyi yaparak 'Türkiye'de ki bankalarda 3 yıllık döviz hesabı açtıranlara faiz ve bunun dışında herhangi bir malın (otomobil vs.) yurda gümrüksüz getirilebilmesi için PERMİ hakkı tanıması halinde ekonomiyi çabuk kurtarabiliriz.

 

DYP Genel Merkezi [ 9.9.2018
 
Eklenen Yorumlar 

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM