Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





TEŞKİLAT BAŞKANI ALAATTİN YILDIRIM

    Haberin Orijinali : ANTALYABÜYÜKŞEHİR.TV

YILDIRIM YAPTIĞI AÇIKLAMADA ETKİN VE CİDDİ DENETLEME YAPILMASI GEREKTİĞİNİN ALTINI ÇİZDİ

 

DYP Teşkilatmadan sorumlu Genel başkan yardımcısı Alaattin Yıldırım halen mecliste görüşmeleri devam eden İç İşleri bakanlığı bütçesi ile ilgili görüşlerini açıklarken eski yol arkadaşına uyarılarda bulundu.

İç İşleri bakanlığı bütçesinde yer alan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından engelli vatandaşlara ödenen 2022 sayılı kanun kapsamında maaşların kontrol altına alınması ve denetlenmesi gerektiğini belirten Yıldırım " Bu yardımların kimlere ödendiğinin tespit edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu konuda onlarca şikayet alıyoruz. Sayın bakanın bu konuda acil adımlar atmasının ve denetleme talimatı vermesinin kamu vicdanı adına önemli olduğuna inanıyorum." dedi.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEYİ DESTEKLİYORUZ FAKAT

DYP Genel Başkan yardımcısı Alaattin Yıldırım  Aile ve Sosyal politikalar bakanlığı ile İçişleri bakanlığının birlikte yürüttüğü " BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE" projesine tam destek verdiklerini hatırlatarak " Türkiye´de geleceğimizin teminatı evlatlarımızı ağına düşürmek isteyen zehir tacirlerine yönelik yapılacak her sosyal projenin içinde olmaya hazırız. Fakat aldığımız duyumlar üzüntü ve kaygı vericidir. 

TERÖR ÖRGÜTLERİ YARDIM FONLARINA SIZMIŞ OLABİLİR

2022 sayılı kanun uyarınca bağlanan maaşların Alkol ve Madde Bağımlısı kişilere Çevre, Sosyolojik, Ekonomik araştırma yapılmadan ezbere dağıtıldığı yönünde bilgiler alıyoruz. Bu tür hayati önem taşıyan yardımları suistimal edenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılması gerektiğini düşünüyorum. Mahallesinde bulunan bağımlı kişileri bilip yetkili makamlara bilgi vermeyen bazı muhtarlarda var. Bir mücadele yapılacaksa her zaman millet olarak sizinleyiz, fakat yardımları kafasına göre dağıtıp ´Yatı, Katı, Arabası " olan kişilere de ihtiyacı olmadığı halde bu yardımlar veriliyor ise burada bir suç unsuru ve vicdansızlık var demektir.  Bağımlı vatandaşlarımızın hayata tutunabilmeleri için tasarlanmış bu yardımların denetlenmesi ve incelenmesi şart. Ayrıca madde bağımlılarına bağlanan aylık devletin milli servetidir. Bu paraların amacı dışında birilerine aktarılıyor olması muhtemeldir. İddia ediyorum ki bu paralar hiç düşünemediğimiz kişi veya gruplara aktarılıyor olabilir. Hatta ileri giderek söylemek isterim ki denetimsizlik ve kontrolun olmaması nedeniyle bu yardımlar fetö ve benzeri terör örgütlerinin finansında kullanılabilir. Devletin her kademesine sızmış olan hain yapılanmaların yardım fonlarına sızmış olabileceğinin endişesini yaşıyoruz. Sayın bakanımızın bu konunun üzerine hassasiyetle gitmesi gerektiğine dikkat çekmek istiyorum.  DYP olarak takipçisi olacağız ." dedi.

DYP Genel Merkezi [ 20.12.2017
 
Eklenen Yorumlar 

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM