Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





YENİ DEVLET KURMA YETKİSİ NERDEN
OBJEKTİFTÜRKİYE(Haber Merkezi)

Doğru Yol Partisi genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Kemal Abdullahoğlu yaptığı yazılı açıklamada: AKP MKYK üyesi Ayhan Oğan haddini ve konumunu çok çok aşan bir yaklaşımla  23 Nisan 1920 de ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti Devletini fiilen bitirdiklerini  ifade ederek ''devlet ikinci kez kuruluyor ve kurucusu da Tayyip Erdoğan ve AKP ' dir '' diyerek tam anlamıyla bir itirafda bulunduğunu söyledi.
 
Abdullahoğlu açıklamasına şöyle devam etti : Anayasa' ya göre suç olduğunu hukukçuların da belirttiği bu ifade AKP' nin yıllardır söylenegelen  '' 2023 gizli gündemini'' de böylece ortaya çıkarmış bulunmaktadır.
 
DYP olarak soruyoruz :Yeni devlet kurma yetkisini ve cesaretini nereden alıyorsunuz. Hiç mi tarih bilmiyorsunuz? Hiç mi Anayasa bilginiz ve saygınız yok ? Size el bebek gül bebek teslim edilen Cumhuriyetin en büyük mirası olan devletimizi hangi yasa ve yetkiyle böylesine pervasızca ''değiştirdiğinizi '' yani bir anlamda yıktığınızı''söyleyebiliyorsunuz ?
 
Bu devletin tüm nimet ve olanaklarından sonuna dek  yararlanacaksın sonra da büyük bir nankörlük örneği  göstererek cehalet ve bilgisizliğin  dibi bir  açıklama yapacaksınız sonra da da AKP  MKYK' sında üye kalmaya devam mı edeceksiniz ?
 
Şimdi temel soru şu: AKP lideri  ve üst düzey yöneticileri Oğan'nın bu ifadesine katılıyor mu katılmıyor mu ? Bu sorunun yanıtı en üst düzeyde acilen verilmelidir. AKP büyük bir zan altında kalmıştır ve mutlaka gereğini yapmak durumundadır aksi takdirde bu ifadelerin sorumluluğundan kurtulamazlar.
 
Bu mümkün olamaz ve AKP en kısa sürede bu kişiyi MKYK dan ihraç etmez ve kamuoyunu tatmin edici bir açıklama yapmaz ise AKP parti olarak zaten yıpranan güvenirliğini tümüyle kaybedecektir.
 
DYP olarak bu ifadeyi şiddetle kınıyor Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Atatürk'ün başlattığı yol ve ilkelerle sonsuza dek yaşatılacağını buradan yüce milletimize beyan ediyoruz.
 
En kısa sürede bir düzeltme ve partiden ihrac işlemi olmazsa tarih ve bu millet AKP' yi asla affetmez , bundan hiç kuşkumuz yoktur '' dedi.
DYP Genel Merkezi [ 11.8.2017
 
Eklenen Yorumlar 

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM