Doğru Yol Partisi
  Son Dakika :   
 
 
 
ANASAYFA
GENEL BAŞKAN
VİDEOLARI
DANIŞMANLARI
PARTİ KURUCULARI
BAŞKANLIK DİVANI
GENEL İDARE KURULU
MKYK
Y.HAYSİYET DİVANI
İL BAŞKANLARI
İLÇE BAŞKANLARI
RESİMLER ve LOGO
TÜZÜK
PROGRAM
ZİYARETÇİ DEFTERİ
İLETİŞİM





GENEL BAŞKANIN YENİYIL MESAJI

         “BÜTÜN SIKINTILARA RAĞMEN GELECEKTEN ÜMİTLİYİZ”

         “Demokrasi ile yönetilen ülkelerde siyaset adamları, Anayasaya ve Kanunlara uygun bir şekilde faaliyetlerini yürütürler. Yani O’nlar hukuk normlarına uymak zorundadırlar.

Bu sefer Türkiye’de bu prensibin temsili görülüyor ve Anayasa siyasilere uygun hale getiriliyor. Çarpıklığın bu önemli görüntüsünün dışında, parlamenter sistemden başka bir sisteme geçiliyor.

Ak Parti iktidarı işin başından beri buna “Başkanlık Sistemi” demişse de, sadece DYP olarak biz bunun Başkanlık Sistemi olmadığını söyledik. Nihayet iktidar da bunun Başkanlık Sistemi olmadığını kabul ederek, Cumhurbaşkanlığı Sistemi adını koymuştur. Ama bütün bunlara rağmen kamuoyunda Başkanlık Sistemi adı üzerinde tartışma sürdürülmektedir.

Anormal olan bu duruma ilave olarak, anlaşılamayan diğer bir husus da 2019 da yürürlüğe girecek olan bu Anayasa değişikliğinin çok acele ve büyük bir telaşla yapılmış olmasıdır.

Bütün bunlara rağmen akli selimin hakim olacağına inancımız tamdır, ümidimiz sonsuzdur.

Milletçe çok büyük sıkıntılarla geçirmiş olduğumuz 2016 yılını uğurlarken 2017 yılının Büyük Türk Milletine ve insanlık alemine barış, huzur, mutluluk ve refah getirmesini diliyorum”

 
Av.Çetin ÖZAÇIKGÖZ
Genel Başkan
DYP Genel Merkezi [ 31.12.2016
 
Eklenen Yorumlar 

 

 

 
İçimizden

BİZE YAZIN

Her Hakkı Saklıdır. DOĞRU YOL PARTİSİ© 2010 Tasarım : Linear Yazılım

LİNEAR YAZILIM